Kansainvälisyyskasvatus

Yhdistyksemme tarjoaa kansainvälisyyskasvatustunteja Tampereen alueen lukioille ja yläasteen 9-luokkalaisille. Tunnit ovat suunniteltu 75 minuutin mittaisia oppitunteja varten.

Oppituntimme käsittelevät YK:n vuosituhattavoitteita. Oppituntien tarkoituksena ei kuitenkaan ole esitellä vuosituhattavoitteita sinänsä, vaan avata tavoitteiden kautta kansainväliseen kehitykseen, oikeudenmukaisuuteen ja suvaitsevaisuuteen liittyvää problematiikkaa. Tavoitteenamme on kehittää oppitunti kustakin vuosituhattavoitteesta.

Tähän mennessä olemme kehittäneet kaksi oppituntia. Kumpainenkin oppitunti avaa ensin yleisemmin YK:n vuosituhattavoitteiden sisältöä ja merkitystä, jonka jälkeen tunti keskittyy yhteen tavoitteeseen. Tällä hetkellä valmiina olevat tunnit käsittelevät joko tavoitetta 2 eli peruskoulutuksen ulottamista kaikille tai tavoitetta 7 eli ympäristön kestävää kehitystä. Oppitunnit sisältävät ongelman ratkaisuun tähtääviä ryhmätöitä ja soveltuvat hyvin muun muassa yhteiskuntaopin ja biologian tunneille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s